Jouw!
2015

September

2015

Bekijk hier de winnaars

IJSSELLAND RALLY: ALLEMAAL WINNAARS

 De IJsselland Rally steunt elk jaar een ander goed doel. In deze 12e editie was dat de Monicares Foundation, die Zwolse gezinnen met ongeneeslijk zieke kinderen financieel bijstaat. De goede naam van de organisatie bracht dit jaar maar liefst 112 deelnemende equipes op de been en mede dankzij hen konden organisatoren Han Brouwers en Simone Tabor na afloop aan Monicares Foundation-voorzitter Adri Zwarthoff een cheque van maar liefst € 25.000 overhandigen.

Vanuit landgoed De Laer in Ommen ging de rally van start en bij het verlaten van de oprijlaan hadden velen al de eerste strafpunten aan de broek. Die hadden de controle Z over het hoofd gezien, omdat zij nog veel te druk bezig waren hun kaartmateriaal te ordenen en te kijken waar de route hen zou brengen. Via de trajecten pijlen-kortste-route en een blinde lijn (voor de Expert-klasse, inclusief regelmatigheid-etappe) zetten de fraaie klassiekers koers naar de lunchlocatie nabij Markelo. Niemand kwam daar zonder fouten aan. Vooral de bepaling in het reglement dat je geen onverharde wegen mocht gebruiken, tenzij je daartoe door een pijl gedwongen werd, had de nodige hoofdbrekens tot gevolg.

 

Het middagtraject begon met het systeem ‘visgraat’, gevolgd door ‘pijlen-kortste-route’, het systeem ‘kompasroos’ en werd afgesloten met een ingetekende lijn. Vooral dat laatste systeem (na 370 meter naar het zuidwesten afslaan, na anderhalve kilometer naar het noordwesten, et cetera) bracht verwarring teweeg.

Niet omdat het zo moeilijk was, maar omdat bij de deelnemers in de Expert- en Sport-klasse een pagina in het routeboek ontbrak. Daardoor was er geen aansluiting met het volgende traject en zag je de meesten vertwijfeld allerlei richtingen op rijden om daar maar te komen. En dan bieden navigatiesystemen of Google Maps (officieel streng verboden om die te gebruiken tijdens een klassieke rally) op je telefoon opeens uitkomst. De pret was er niet minder om, uiteindelijk hebben alle deelnemers de weg naar de finish in Zutphen gevonden en neutraliseerde de organisatie het betreffende traject en de daardoor opgelopen tijdachterstand. Het klassement kwam er toch wel, want er zaten voldoende listigheden in de hele rit om verschillen te maken. Des te knapper van Expert-klasse-winnaars Peter van der Eijk en Sjerp Bouma, die afgezien van een handvol strafseconden op het regelmatigheid-traject foutloos rondkwamen. De Sport-klasse werd een prooi voor Edward Rosendaal en Arjen van Dalfsen; in de Club-klasse zegevierden Rob Hemmers en Robert Bruinenberg.

KLASSEMENT 2015

EXPERTKLASSE

Bestuurder & Navigator

PETER VAN DER EIJK & SJERP BOUMA

Auto

FORD MUSTANG

Startnr

7

Punten

36

Bestuurder & Navigator

BART RIETBERGEN & TIMO RIETBERGEN

Auto

MERCEDES-BENZ

Startnr

1

Punten

89

Bestuurder & Navigator

DESIREE KUIPERS & NICOLE MELSE

Auto

PORSCHE 356

Startnr

5

Punten

92

SPORTKLASSE

Bestuurder & Navigator

EDWARD ROSENDAAL & ARJEN VAN DALFSEN

Auto

MERCEDES-BENZ

Startnr

68

Punten

267

Bestuurder & Navigator

ALFA ROMEO GIULIA

Auto

IRENE BLAUWKUIP & MARIËLLE VEHMEIJER

Startnr

36

Punten

333

Bestuurder & Navigator

WILLEM JONKER & ALI ARSLAN

Auto

TRIUMPH

Startnr

57

Punten

399

CLUBKLASSE

Bestuurder & Navigator

BOB HEMMERS & ROBERT BRUINENBERG

Auto

PORSCHE

Startnr

106

Punten

150

Bestuurder & Navigator

DAAN BROUWERS & JORDI

Auto

FORD

Startnr

210

Punten

98

Bestuurder & Navigator

BOB STREBUS & JOSE STREBUS-DE GRAAF

Auto

TOYOTA

Startnr

99

Punten

210

OVERIGE WINNAARS

WINNAAR JOUW® GOMBALLENTEST

PETER VAN DER EIJK & SJERP BOUMA FORD MUSTANG | EQUIPE #7

BESTE DAMES EQUIPE

DESIREE KUIPERS & NICOLE MELSE PORSCHE 356 | EQUIPE #5

Foto's 2015

Bekijk alle foto's

GOEDE DOEL 2015

Monicares Foundation geeft óm en zorgt vóór kinderen uit Zwolse gezinnen waarvan een van de kinderen of andere gezinsleden kanker heeft of ongeneeslijk ziek is.

Monica is met een warm hart voor kinderen, liefdevolle zorg en enorme betrokkenheid bij het leed van anderen van ons heengegaan. Dat zij voort leeft in ieders gedachten is inmiddels een zekerheid. Op basis van die talloze herinneringen, geven we haar actieve rol van betekenis in liefde, zorg en ondersteunende schouder sinds januari 2013 een plek in de Zwolse samenleving via Monicares Foundation.

Monicares helpt met declaraties, in plaats van donaties. Door voor langdurige periode kosten voor reizen, boodschappen, ontspanning en andere louter menselijke noodzakelijkheden op zich te nemen waarvoor in Nederland geen vergoedende instanties zijn. Om op die manier een klein beetje rust te creëren voor gezinnen die wel wat anders aan hun hoofd zouden mogen hebben.

Monicares Foundation maakt met een continue optelsom van héél veel kleine dingen een groot verschil voor kinderen en gezinnen die dat echt keihard nodig hebben.

© IJssellandrally is een initiatief van

...en wordt mede mogelijk gemaakt door
JOUW® bureau, Zalsman en Classic Job