Jouw!
2016

September

2016

Bekijk hier de winnaars

IJSSELLAND RALLY: ALLEMAAL WINNAARS

 

De 13e editie ging van start bij Lakeside in Zwolle. Om 08:00u druppelden de eerste equipes binnen, om vervolgens eerst rustig de tactiek te bespreken onder het genot van een ontbijtje en het prachtige uitzicht op de Wythmenerplas. De brullende oldtimers en gespannen rijders stonden na een kort openingswoord klaar om aan de rally te beginnen. De eerste opgave: JOUW® test. Een stuk asfalt, A4-tje met instructies en 55 seconden. Succes!

Na het (on-)succesvol afleggen van de test, kon de zoektocht naar de juiste route, bordjes en TC’s beginnen. Het achtje van Zwolle-Boerhaar-Zwolle-Dalfsen-Zwolle ging over geasfalteerde wegen, bruggen, dijken, zandwegen, door het bos en door een woonwijk; voor ieder wat wils tijdens deze 13e editie! Deze afwisselende route werd in de ochtend prettig onderbroken door een pitstop bij Restaurant Logtenberg in Boerhaar, waar de voorspoedige rijders 15 minuten de tijd kregen de benen te strekken.

 

Een aantal kapotte accu’s en versnellingsbakken later, stond er een heerlijke lunch klaar bij Wensink Mercedes-Benz in Zwolle, waarna het alweer tijd was voor de middagetappe. Dit tweede deel van het achtje ging via ingetekende lijnen, pijlen en punten en landelijke landschappen richting TC ’t Asje en weer terug naar de finish bij Lakeside.

Ondanks de vele pechgevallen, hebben alle deelnemers – al dan niet via een andere route – de finish weten te behalen, waar zij direct aan konden sluiten bij het borrelmoment. Onder het genot van een hapje en verscheidene drankjes, werd de cheque uitgereikt en de winnaars bekend gemaakt. De drie belangrijkste podiumplekken waren gereserveerd voor het ervaren duo Joost Gombert & Frank ten Bokum (expertklasse), Wilbert Tholhuijsen & Eric de Ruijsscher (sportklasse) en het nieuwe damesteam Maartje Heij & Laura Üzüm (tourklasse).

KLASSEMENT 2016

EXPERTKLASSE

Bestuurder & Navigator

JOOST GOMBERT & FRANK TEN BOKUM

Auto

PORSCHE 911 TARGA 1972

Startnr

15

Punten

246

Bestuurder & Navigator

BART RIETBERGEN & TIMO RIETBERGEN

Auto

ALVIS 4.3 SC 1938

Startnr

1

Punten

252

Bestuurder & Navigator

PETER DUTMAN & ARTHUR DENZLER

Auto

ALFA ROMEO GIULIA 1600 S 1971

Startnr

13

Punten

258

SPORTKLASSE

Bestuurder & Navigator

WILBERT THOLHUIJSEN & ERIC DE RUIJSSCHER

Auto

AUSTIN HEALEY 100/6 1956

Startnr

24

Punten

280

Bestuurder & Navigator

MARNIX BOOTSMA & WIEGER BOOTSMA

Auto

ALFA ROMEO 2000 SPIDER 1961

Startnr

30

Punten

317

Bestuurder & Navigator

PATRICK LEERENTVELD & RICHARD SCHOEMAKER

Auto

MAZDA 1000 1973

Startnr

62

Punten

468

TOURKLASSE

Bestuurder & Navigator

MAARTJE HEIJ & LAURA ÜZÜM

Auto

PEUGOT 504 1971

Startnr

94

Punten

120

Bestuurder & Navigator

BENNY BREMAN & WILMA KROES

Auto

VOLKSWAGEN KEVER 1972

Startnr

149

Punten

97

Bestuurder & Navigator

TOM TEGGELAAR & MARTIJN TEMPELMAN

Auto

ALFA ROMEO SPIDER 1993

Startnr

114

Punten

150

OVERIGE WINNAARS

WINNAAR JOUW® TEST

WILBERT THOLHUIJSEN & ERIC DE RUIJSSCHER AUSTIN HEALEY 100/6 1956 | EQUIPE #24

BESTE DAMES EQUIPE

MAARTJE HEIJ & LAURA ÜZÜM PEUGOT 504 1971 | EQUIPE #94

Foto's 2016

Bekijk alle foto's

GOED DOEL 2016

De bestemming
Een zorgeloze meerdaagse vaartocht voor mensen met lichamelijke en verstandelijke beperkingen.

De stichting zet zich in om maatschappelijke deelname, integratie en emancipatie van deze mensen te bevorderen. Het doel is een belangrijke bijdrage te leveren aan het terugdringen van het isolement waarin velen zich bevinden. Onder hen zijn ook familieleden en verzorgers.

 Toegankelijk met rolstoel
Het schip moet rolstoeltoegankelijk zijn en geschikt voor maximaal 12 personen. Denk daarbij bijvoorbeeld een leefgroep met begeleiding of één of twee families met een gehandicapt familielid.

Alleen of met hulp
De stichting levert een ervaren schipper en eventueel vrijwilligers om te ondersteunen. Zo kunnen de gasten kiezen of ze hun eten zelf bereiden, of dat laten verzorgen door onze vrijwilligers en stagiaires. De deelnemers kunnen ongedwongen een aantal dagen onder elkaar zijn, genietend van de vaart.

Licht het anker!
Met Zwolle als thuishaven vertrekken we richting alle mooie wateren die Nederland biedt; de Friese meren, Waddeneilanden, IJsselmeer en Veluwemeer.

© IJssellandrally is een initiatief van

...en wordt mede mogelijk gemaakt door
JOUW® bureau, Zalsman en Classic Job